YouTube uvodi HDR podršku za mobitele | GamersCyber.com

Registracija Zaboravio password?

YouTube je još u novembru prošle godine upotpunio svoje usluge HDR ponudom za televiziju, ali to je bio samo prijelazni potez prije dolaska takve mogućnosti na mobilne uređaje. Napokon, to se dogodilo, YouTube se može gledati u HDR formatu na pametnim telefonima i to izgleda uistinu sjajno.

Naime, HDR istinski nudi razlike i poboljšava sliku. Nije to tehnologija poput 4K, zakrivljenih zaslona ili 3D, koje samo neznatno podižu kvalitetu, ali ne donose neke revolucije. Ne, HDR već na oko nudi nešto potpuno drugačije i bolje jer poboljšava apsolutno sve.

Drugim riječima, podrška za HDR proširit će omjer kontrasta i paletu boja i ponuditi realniju i prirodniju sliku bližu načinu na koji vaše oči zapravo vide stvarni svijet. Duboke crne boje kombiniraju se s vrlo jarkim osvijetljenim mjestima i proizvode razinu realnosti koja prije nije bila moguća.

Samim time, kad se to sve preslika na YouTube, kojeg se gleda podosta na zaslonima vrhunske kvalitete, bilo da je riječ o mobilnim uređajima ili računalima, golim okom vidimo poboljšanja. Zato, palac gore za YouTube. Ne treba time omalovažiti HDR za TV, ali malo tko ima takve uređaje, a mnogo njih ima takve mobilne uređaje.

Primjerice, danas HDR u ponudi imaju Samsung Galaxy S8 i S8 Plus, Sony Xperia XZ Premium, Google Pixel, LG G6, LG V30... A njih ima blizu stotinu milijuna ljudi jer samo Samsungovih modela prodano je do kraja jula više od 20 milijona cijelog svijeta. Stoga, YouTube je napravio odličan potez, koji će dodatno podići gledanost sadržaja putem mobilnih uređaja, a samim time i povećati prihode od mobilnog oglašavanja.

To je iznimno bitno jer mobilno oglašavanje je ono što pomalo kaska kod Googlea i potrebna je stabilnost na tom polju, temelji na kojima će se dugoročno planirati.
Komentari
Iz kategorije

Imate problema sa dometom v...

img

Tim istraživača na čelu s Dartmouth College institutom, napokon je uspio riješiti problem kak...

Apple iPhone X u Bosnu i He...

img

Apple je danas objavio da će iPhone X pametni telefon uskoro biti dostupan na 13 novih tržišta...

Razer predstavio svoj prvi ...

img

http://youtu.be/3zSsIhOkMgo Kao što se i očekivalo, Razer je sinoć predstavio svoj prvi pam...

Uz Amazon Key do uspješnih...

img

http://youtu.be/wn7DBdaUNLA Amazon je nastavio sa predstavljanjem IoT uređaja za kućnu autom...

MSI nudi 32-inčni zakrivlj...

img

MSI je odlučio da iskoristi svoj kanal i za plasiranje novih monitora za igrače, a novi MSI mon...

Samsung službeno predstavi...

img

Lenovo, HP, Dell, Acer i ASUS već su uskočili u Windows MR vlak, mješovite stvarnosti na oper...