YouTube uvodi HDR podršku za mobitele | GamersCyber.com

Registracija Zaboravio password?

YouTube je još u novembru prošle godine upotpunio svoje usluge HDR ponudom za televiziju, ali to je bio samo prijelazni potez prije dolaska takve mogućnosti na mobilne uređaje. Napokon, to se dogodilo, YouTube se može gledati u HDR formatu na pametnim telefonima i to izgleda uistinu sjajno.

Naime, HDR istinski nudi razlike i poboljšava sliku. Nije to tehnologija poput 4K, zakrivljenih zaslona ili 3D, koje samo neznatno podižu kvalitetu, ali ne donose neke revolucije. Ne, HDR već na oko nudi nešto potpuno drugačije i bolje jer poboljšava apsolutno sve.

Drugim riječima, podrška za HDR proširit će omjer kontrasta i paletu boja i ponuditi realniju i prirodniju sliku bližu načinu na koji vaše oči zapravo vide stvarni svijet. Duboke crne boje kombiniraju se s vrlo jarkim osvijetljenim mjestima i proizvode razinu realnosti koja prije nije bila moguća.

Samim time, kad se to sve preslika na YouTube, kojeg se gleda podosta na zaslonima vrhunske kvalitete, bilo da je riječ o mobilnim uređajima ili računalima, golim okom vidimo poboljšanja. Zato, palac gore za YouTube. Ne treba time omalovažiti HDR za TV, ali malo tko ima takve uređaje, a mnogo njih ima takve mobilne uređaje.

Primjerice, danas HDR u ponudi imaju Samsung Galaxy S8 i S8 Plus, Sony Xperia XZ Premium, Google Pixel, LG G6, LG V30... A njih ima blizu stotinu milijuna ljudi jer samo Samsungovih modela prodano je do kraja jula više od 20 milijona cijelog svijeta. Stoga, YouTube je napravio odličan potez, koji će dodatno podići gledanost sadržaja putem mobilnih uređaja, a samim time i povećati prihode od mobilnog oglašavanja.

To je iznimno bitno jer mobilno oglašavanje je ono što pomalo kaska kod Googlea i potrebna je stabilnost na tom polju, temelji na kojima će se dugoročno planirati.
Komentari
Iz kategorije

Uspješno postavljen podmor...

img

Dug je 6.600 kilometara, a najdublja tačka na kojoj leži iznosi nešto više od pet kilometara ...

Appleov macOS High Sierra s...

img

Kompanija Apple je najavila High Sierru, najnoviju verziju macOS-a, još u junu na WWDC-u, a beta...

Isporuke VR/AR uređaja i d...

img

Svjetsko tržište uređaja za proširenu i virtualnu stvarnost nastavilo je bilježiti rast broj...

Pripazite na kakve besplatn...

img

Besplatni i javni WiFi nešto je što svi tražimo, posebno ako smo u inozemstvu ili nam je podat...

Google predstavio novi Andr...

img

Iako se već mjesecima priča o novom Android sistemu, sada je i službeno potvrđeno kako novi s...

Tajni kodovi za Samsung Gal...

img

Dolaskom na tržište i nastankom pametnih telefona, tehnologija je ušla u svoje novo razdoblje....