Stručnjaci za cyber sigurnost iznimno traženi na tržištu | GamersCyber.com

Registracija Zaboravio password?

Poslovno okruženje tehnološkog svijeta mijenja se rapidnom brzinom, ali ono što ima poseban tretman jest cyber sigurnost. Tako nešto ne čudi previše s obzirom na prijetnje kojih je sve više i više iz dana u dan. No, tri posla ipak traženija su od ostalih u ovom području, a kroz ovaj tekst ćemo proći malo detaljnije kroz njih. Možda se netko pronađe u njima.

1. Testiranje ranjivosti

U današnje vrijeme ništa više nije sigurno, koristili osobno računalo, tablet ili pametni telefon. Sa svih strana cyber kriminalci prijete i zato treba paziti na sigurnost baš na svim razinama. Iz tog su razloga potrebni testeri, koji će provjeriti sve moguće ranjivosti i osigurati se od svake moguće ranjivosti. Naime, testeri za ova pitanja prodiru duboko u sustav i detaljno pregledavaju sve što bi se moglo naći.

2. Inženjeri za cyber zaštitu

Riječ je o stručnjacima koji su u pravilu upoznati s cijelim razvojem projekta koji provjeravaju. Uz to, neizostavno je da znaju programske jezike Python i Javu, što znači da već u samom kodu mogu uvidjeti moguće probleme te ih na toj razini i riješiti. No, nije to jedino što rade, oni su prisutni i kako bi educirali zaposlenike oko sebe, tako da uz više parova očiju lakše pronađu probleme te ih srežu u samom korijenu.

3. Direktor informatičke zaštite (CISO - chief information security officer)

Na njemu je organiziranje kompletne sigurnosti kompanije u kojoj radi, što predstavlja najveći moguću odgovornost, ali je ujedno i najzahtjevniji mogući posao u polju cyber sigurnosti. Mora organizirati kompletno poslovanje, napraviti strategiju i biti u toku sa svime što se događa u njegovom području. Naravno, do ovog posla mogu samo oni s najviše iskustva, ali i znanja vezanog uz cyber sigurnost. Zato je i najbolje plaćena pozicija.
Komentari
Iz kategorije

Muamera moli za pomoć:

img

Muamera Đip obratila se našem portalu sa molbom da objavimo njen apel za pomoć, koji premosimo...

World of Tanks prelazi na n...

img

[code]Wargaming je potvrdio skori prelazak igre World of Tanks na Core engine koji donosi podršk...

Activision i dalje radi na ...

img

Već dugo vremena nismo čuli ništa novo o Call of Duty filmovima, no Activison je nedavno potvr...

Seedbox – zašto ga treba...

img

Ako živite u uređenoj zemlji, velika je šansa da nećete smjeti skidati torrente na svoje rač...

Predstavljen poster za Tomb...

img

Novi poster za nadolazeću novu filmsku adaptaciju Tomb Raidera, osvanuo je večeeras, a zajedno ...

YouTube redizajnirao logoti...

img

Nagledali smo se posljednjih godina raznih promjena logotipa, posebice onih velikih igrača na tr...